Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
    И аз имам от последния офроур в родопите по празниците но засега усещам разлика само в начина по който върви не и в разхода.
    При всички случаи си прав че ламбдата може да се лъже. Ако дупката ти е голяма се променя налягането в изпускателните тръби и това води и до промяна на работата на двигателя.
    Ще видим като я сменя. A може и на бензиностанцята да ме лъжат. В момента в който ми светне лапмата отивам да зареждам. Само като премигне лампата и отивам. И ми наливат 60 литра. На ЕКО в същата ситуация ми наливат 57 литра. То относително ама... На лукойл най ми харесва с 98 как върви.

Трябва да заредя веднъж на шефа на бензиностанцията веднъж. Там поне знам, че колонките им са нови и ги калибрират всеки месец и не лъжат. Горивото им е от ОМВ. Ще пробвам там. Аз само на Лукойл съм зареждал до сега. ОМВ и ШЕЛ има в Търново, а да ходя за едно зареждане до там.... малко тъпо.
    Last edited by oem; d.m.y г., 13:06.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• колега като светне лапмата карам още 50-60 км и винаги наливам докато удари ограничител, гледам да наливам вечер след 8, заради топлото,и изпаренията, и винаги удря ограничителя на 57 литра. изминавал съм 100км с светеща лампа, повече не смях, нямах време да заредя, и пак налях 60 литра и то трудно
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
        колега като светне лапмата карам още 50-60 км и винаги наливам докато удари ограничител, гледам да наливам вечер след 8, заради топлото,и изпаренията, и винаги удря ограничителя на 57 литра
        Ам нещо не е на ред при мен тогава. Не знам. Светне ли лампа ми наливат 60 литра и пистолета изключва. Демек имам още 3 литра. А с 3 литра едва ли ще мина и 40 км

ЕДИТ: Офф ти си с дизел бре... пфф
        Last edited by oem; d.m.y г., 13:24.

Comment

• аз съм дизел все пак, нз някой колега с бензин да каже как е, от мн месеци все така правя и си е винаги същото независимо каде съм зареждал, исках да знам колко км мога да мина с лампа светната, хубаво си е да знаеш възможностите,100 и нямаше проблем имаше ако питаш мен за още но не смея да остава дизел без гориво че..
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Ам нещо не е на ред при мен тогава. Не знам. Светне ли лампа ми наливат 60 литра и пистолета изключва. Демек имам още 3 литра. А с 3 литра едва ли ще мина и 40 км

ЕДИТ: Офф ти си с дизел бре... пфф
            Нещо нередно има при теб или е от бензиностанцията или от сондата в резервоара. Последно няколко пъти м и пресветва лампата накрая светна окончателно и заредих 54л до горе изключи и имаше втори опит след 10 секунди напълни още малко и спря .
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

• Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
              Нещо нередно има при теб или е от бензиностанцията или от сондата в резервоара. Последно няколко пъти м и пресветва лампата накрая светна окончателно и заредих 54л до горе изключи и имаше втори опит след 10 секунди напълни още малко и спря .
              Винаги е така. Като присветне само и 60 литра ми зареждат. Трябва да пробвам на друга бензиностанция.

Comment

• е сега ако се окаже че разхода ти е висок заради грешно показание на колонката ще е майтап.....
                Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                sprint tropheo
                155/1.8
                156/2.0 Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                  е сега ако се окаже че разхода ти е висок заради грешно показание на колонката ще е майтап.....
                  В интерес на истината аз само на Лукойл зареждам и винаги на 3-та колонка...

Comment

• знаеш ли колега може колонката да им е с проблем нещо!
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                      знаеш ли колега може колонката да им е с проблем нещо!
                      Другя пъ на другата колонка ще заредя или на друга бензиностанция от веригата.

Comment

• ОЕМ може и да си внушавам но аз зареждам на 2или3та колонка на ОМВ Изгрев бургас и сякаш на 2-ра ми дава по малко разход но ти ако имаш съмнения в колонката смени бензиностанцията защото то убаво може да е Лукойл но да е фрайчайз (от тези дето ползват само името ) така че пробвай на друга бензиностанция.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

• Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                          ОЕМ може и да си внушавам но аз зареждам на 2или3та колонка на ОМВ Изгрев бургас и сякаш на 2-ра ми дава по малко разход но ти ако имаш съмнения в колонката смени бензиностанцията защото то убаво може да е Лукойл но да е фрайчайз (от тези дето ползват само името ) така че пробвай на друга бензиностанция.
                          Ам да. Преди беше Петрол. Ще пробвам на другия Лукойл.

Comment

• вижте какво намерих във форума на BMW...
                            Ето какав отговор получих на един мой меил относно разликите между 316 и 318
                            !!! като предварително се извинявам за латиницата, но не ми се преписва цялото писмо !!!
                            Absoliuten, neobosnovan i TYP mit e, 4e malkite dvigateli gorqt malko!
                            Zna4i, za da gori malko edin dvigatel, toi trqbva da e syobrazen s tegloto na avtomobila. V protiven slu4ai toi se natovarva pove4e, raboti na po-visoki oboroti (za da ima dostaty4na mo6tnost i vytrq6t moment, za da dviji kolata) - sledstvie: gori POVE4E i se iznosva MNOGO POVE4E!
                            Primer: BMW 318i sys 115k.s. - da re4em 4e se dviji6 s okolo 70km/h i ti trqbvat PRIMERNO okolo 50k.s. i 75Nm. Tova 6te stane na 5ta predavka, da re4em s 2000U/min. Sy6toto kupe BMW, samo 4e ve4e s dvigatel 316i 98 ili 102k.s., dvije6to se po sy6tiq mar6rut, v sy6tite pytni usloviq, za da ima sy6tata mo6tnost 50k.s. i 75Nm (poneje kupeto teji pak tolkova), trqbva da se dviji na 4ta predavka, ve4e s 2600U. TOVA SA SAMO IZMISLENI PRIMERI!!! No realnata situaciq e shodna.....

Taka 4e - nai-slabiqt dvigatel, predlagan za edno kupe (nezavisimo kakva e kolata) nikoga ne e nai-podhodq6t otkym rentabilnost i razhod. Vinagi takyv se qvqva vtoriqt i/ili tretiqt dvigatel v predlaganata gama - v slu4aq syotvetno 318i i 320i. Da ne govorim, 4e zakupuvaiki kola 2ra ryka, na neznaini KM, systoqnie i poddryjka, RISKYT malyk i slab dvigatel da e IZDUHAN e v pyti po-golqm ot tozi za golqm dvigatel. Za6toto golemiqt lesno dostavq na voda4a jelanata mo6tnost i tova ne go zatormozqva tolkova. A nali se se6ta6, 4e onq v Germaniq ili Italiq ne q e jalil taq kola, vse edno se e ven4al za neq, poneje ne mu puka - 6te q dade na nqkoi v BG da se radva...

ZATOVA moqt syvet e da se orientira6 kym BMW 318i, ako edinstveniqt ti dovod v polza na 316i e ikonomiqta na gorivo (za6toto pri ednakva eksploataciq takava NQMA, da ne govorim, 4e 1,6i sa po-problemni).

Comment

• Не знам какво става, но ето какво установих.

Заредих преди месец на Лукойл до горе. Минах там колко километра не помня от които 190 извънграда. После допълних 25 литра от ЕКО.

Вчера напълних до горе от Лукойл обаче на друга колонка. Наляха ми 53 литра.

На километража показваше 706 км.

53 литра + 25 литра = 78 литра.

78 литра / на 706 км. = 0,11048~ * 100 = 11,048~

11,05/100 разход.

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                                Не знам какво става, но ето какво установих.

Заредих преди месец на Лукойл до горе. Минах там колко километра не помня от които 190 извънграда. После допълних 25 литра от ЕКО.

Вчера напълних до горе от Лукойл обаче на друга колонка. Наляха ми 53 литра.

На километража показваше 706 км.

53 литра + 25 литра = 78 литра.

78 литра / на 706 км. = 0,11048~ * 100 = 11,048~

11,05/100 разход.
                                При какви условия ти го дава този разход градско извънградско или смесено моята смесено я докарвам към 9-10 но извънградското ми е малко повече от градското а и извънградско карам из бургаско не карам повече от 120-130 А в града минавам по не повече от 10км на ден.
                                156 1,8 ТS 99
                                Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                                X